Heerlijk een avondje catalyst installeren.

Door Dekaasboer op vrijdag 19 oktober 2012 20:35 - Reacties (5)
Categorie: -, Views: 2.710

Nou niet echt. Sinds dat ik van een Nvidia kaart naar een readon 7850 ben gegaan wil het niet echt vlotten.

Dit is al mijn 2e 7850 omdat de andere kleurverschillen gaf onder load. (geen artifactis, bepaalde stukken van het scherm werden lichter onder belasting)

Als ik twee devices via HDMI aansloot werd het hele beeld grijzig. Net alsof iemand met de helderheid en het contrast had lopen spelen. Nu met mijn tv via VGA en de monitor via HDMI werkt het gelukkig.

Ik had wat slowdowns in XBMC en nu wilde ik vanavond een spel opstarten en het leek wel alsof het in softwaremodus draaide. Dus UPDATE! naar 12.8.

Na een reboot gaf mijn monitor dit beeld:
https://sslproxy.getsatisfaction.com/sslproxy/SWhAdDNLMG5zdGFuVGlWenmLbJDGd3CABhjZermgcystANA4T6nd0pzV0fSzBRRGOd17A4b8ZLwi6-HESbXI0s27eSUZmuXboZnbWwaA8i2I1h21kNrHKl8wLHU-KbaACDrSyLC91Uotnvm7xCJ7lA==.png
Het VGA scherm zag wel wel prima uit.

Dat had ik de vorige keer toch al opgelost? Oja! daarvoor moest ik de "pixel format"op ycbr 4:2:2 zetten |:( (moet je ook maar net weten)

Helaas catalyst control center start niet op :(
Dus: Driver cleaner en opnieuw installeren. Niks :(

FF googlen, ik moet mijn .net opnieuw installeren. :O

Na .net weer installeren. Yay! CC start op. Die pixel format weer goedzetten en we hebben weer beeld.

Wat nu? Periodieke slowdowns! Nog eens even in CC kijken. Leuk ik zie een reclame van een racespel maar de rest van de interface laad niet 8)7 Weet je wat, ik laat het zitten en kijk een filmpje. XBMC ERROR!! :( :( :( :(

Ok we gaan weer naar CC 12.6 FAAAAK installatie errors :'(

Gelukkig draait de boel toch onder 12.6. Nu alleen nog die issue oplossen dat ik altijd mijn monitor moet aanzetten voordat ik boot omdat deze anders niet herkend wordt.

Ik heb nooit echt driverproblemen met een graka gehad maar AMD is niet echt lekker bezig hier..

Volgende: Nekharen 04-'13 Nekharen
Volgende: Verzin de langste route! 08-'11 Verzin de langste route!

Reacties


Door Tweakers user dipje2, zaterdag 20 oktober 2012 14:28

En toch toen 2 verschillende 7850's het bij mij uitstekend, en ik denk dat de laatste driver issues (app niet starten, drivers kaart niet herkennen, etc..) stammen bij mij van m'n X1900 van jaren geleden.

Niet om te zeggen dat het aan jouw ligt hoor, maar er zijn zoveel factoren waardoor dit kan komen. Meestal de fabrikant van de kaart zelf :S.

Door Tweakers user keitje, zondag 21 oktober 2012 15:45

Zo heb ik iets vreemds met mijn 5850 kaart. Als mijn schermen aanstaan en mijn pc reboot vallen me schermen uit (duh de pc reboot immers), maar mijn kaart herkend de schermen niet meer terug als die boot. Op te lossen door me kaart er uit te schroeven en er terug in te prikken. Dus ik moet altijd mijn schermen eerst uitzetten voordat me pc ook maar uitgaat / reboot... Zowel met een VGA monitor als met een HDMI monitor... Qua prestaties best wel weer tevreden over tho...

Door Tweakers user Xantios, dinsdag 23 oktober 2012 11:35

Juist door dit soort ellende ben ik me gaan aansluiten bij kamp nVidia ! :-)
ik snap ook echt niet waarom dit soort dingen nog steeds voorkomen bij ATI ( AMD voor de mieren liefhebbers )

Eerder deze week nog met een kaart van deze bouwer mogen knokken omdat meneer het nodig vond om de resolutie omlaag te gooien op random momenten! ( was overigens kwestie van kaart er uit, terug plaatsen, driver opnieuw installeren )

Toch jammer ! want qua prestaties was ik verder altijd tevreden!

Door Tweakers user JW1, dinsdag 23 oktober 2012 13:20

Een vergelijkbaar probleem heb ik met de Radeon HD4850 gehad.
De Radeon herkende mijn Aten CS1764a KVM ook niet. Hierdoor kreeg ik dus geen beeld wanneer ik de Radeon op de KVM aansloot.
Met mijn huidige Radeon HD5770 op de KVM heb ik geen problemen.

Door Tweakers user Tyrian, dinsdag 4 juni 2013 09:14

De vorige keer dat ik zo'n beeld had was er een geheugenchip van mijn GeFoce 4 Ti 4600 overleden.

Reageren is niet meer mogelijk