Onze menselijkheid versus Wilders

Door Dekaasboer op vrijdag 28 oktober 2011 19:50 - Reacties (29)
Categorie: -, Views: 3.987

Is Gerd Leers bereid zijn menselijkheid te verliezen teneinde Wilders tevreden te houden?

We houden immigranten gevangen in "concentratiekampen" en geven Nederlanders met een andere culturele achtergrond de schuld van maatschappelijke problemen. Joden immigranten als zondebok.

Zijn we al niet ver genoeg afgezakt?

Ik vraag me af; kan de minister de Mauro's van Nederland recht in de ogen kijken en mede delen dat zij verbannen zijn? Jij bent in een periode voordat je het je kan herinneren in een ander land geboren en daar ga je naar toe!

Ow wacht. Als je je best op school doet krijg je bij je diploma wellicht een verblijfsvergunning. Zo kan ik mijn baan houden. Ik wil morgen zonder ruggengraat weer naar mijn werk.

Veel succes met uw strijd minister!

De strijd van Gerd
(excuus voor de paintshop)

Volgende: Heerlijk een avondje catalyst installeren. 10-'12 Heerlijk een avondje catalyst installeren.
Volgende: Verzin de langste route! 08-'11 Verzin de langste route!

Reacties


Door Tweakers user Beatboxx, vrijdag 28 oktober 2011 19:55

Dit heeft niks met Mein Kampf te maken!

--> Hitler vermoordde duizenden joden, Leers stuurt 15 mensen terug naar hun eigen land. Wat een vergelijking |:(

[Reactie gewijzigd op vrijdag 28 oktober 2011 19:56]


Door Tweakers user Dekaasboer, vrijdag 28 oktober 2011 19:59

Beatboxx schreef op vrijdag 28 oktober 2011 @ 19:55:
Dit heeft niks met Mein Kampf te maken!

--> Hitler vermoordde duizenden joden, Leers stuurt 15 mensen terug naar hun eigen land. Wat een vergelijking |:(
Volgens mij kent menselijkheid geen grens.

En Hitler begon eerst met stigmatiseren. Daarna met wegsturen en opsluiten. Het doden van duizenden mensen begon later pas.

Deze blog gaat ook tussen de STIJD/kampf tussen menselijkheid en Wilders...baanbehoud?

[Reactie gewijzigd op vrijdag 28 oktober 2011 20:01]


Door Tweakers user ViperNL, vrijdag 28 oktober 2011 20:01

Ik stuurde laatst ook iemand weg. Ik ben een hitler in wording!! |:(

Door Tweakers user FiXeR.nl, vrijdag 28 oktober 2011 20:03

|:( Ben je nou zo kortzichtig, of doe je maar alsof?

Door Tweakers user IStealYourGun, vrijdag 28 oktober 2011 20:13

De vergelijking tussen deze situatie en Mein Kampf is natuurlijk volledig fout. Desondanks kan je inderdaad vragen stellen met wat er in Nederland gebeurt. Niet zo zeer Gerd Leers is fout, maar eerder jullie wetgeving, hoewel jullie wetgeving nog steeds honderden keer beter is dan die in BelgiŽ.

Het is iets typisch Rechts, probleem gewoon verplaatsen en nooit meer achterom kijken.

Door Tweakers user sjtienuh, vrijdag 28 oktober 2011 20:19

Ik vind het van de zotte dat er zo gereageerd wordt. Ik denk zelf dat het terecht is dat deze mensen terug gestuurd worden.

Maar dat ter zijde.

Je bent nu echt appels met peren aan het vergelijken.
Als ze nou rechtmatig in Nederland verbleven was het heel wat anders.
Maar degene die jij afbeeld heeft ons rechtssysteem voorgelogen en vind ik het een juiste beslissing deze jongen eruit te zetten.

Daarbij denk ik dat het goed is om eens op te gaan ruimen, het wordt een zooitje hier in Nederland. En net als als het thuis een zooitje is moet er dan opgeruimd worden.

Door Tweakers user astrocore, vrijdag 28 oktober 2011 20:30

Wilders met Hitler vergelijken....HEB JE DAT HELEMAAL ZELF BEDACHT KNAP HOOR !!!

Door Tweakers user alwinuzz, vrijdag 28 oktober 2011 20:37

Ik snap best dat Mauro en zijn ouders alle proberen om hem zo lang mogelijk in Nederland te houden. Ook als je daarvoor constant in beroep gaat, procedures vertraagt, de instanties voorliegt, weet ik wat. Je wilt het beste voor je kind en daar doe je al het mogelijke voor.

Maar moet je dat belonen met een verblijfsvergunning omdat je het 5 jaar hebt weten te rekken? Lijkt me niet.

Los daarvan heeft Gert Wilders een hoop ideeŽn, sommige goed, andere echt fout.
Hij wil bijvoorbeeld, net als in Israel, mensen proactief opsluiten om te voorkomen dat ze iets kunnen doen, zonder dat een rechter hiervoor toestemming hoeft te geven (bron).

Dat is (1) niet gerealiseerd, en (2) al zou het gebeuren, dan is het nog peanuts vergeleken met het systematisch uitroeien van een heel volk.

Wat me weer bij Israel brengt, hoe ze daar de Palestijnen systematisch uit hun eigen land verdrijven is stuitend. Maar ja, de VS kijkt de andere kant op.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 28 oktober 2011 20:40]


Door Tweakers user ElektroNeko, vrijdag 28 oktober 2011 20:43

Jongens, ik weet dat het te makkelijk is om Wilders te godwinnen. Maar als je serieus genomen wilt worden als je over Wilders praat, dan kun je zulke vergelijkingen beter achterwege laten. Ikzelf ben ook niet al te positief over Wilders, maar ten eerste is hij is nog lang geen Hitler, ten tweede heeft iedereen en z'n oma die opmerking al minstens 3x gemaakt...

Verder: Het is prima dat jij jouw mening geeft, maar ik zou je wel willen verzoeken om dan ook wat toe te voegen aan dit hele verhaal. Wat ik hier lees, is praktisch de mening die velen ook hebben. Dus misschien zou je eens proberen wat dieper op jouw mening in te gaan, en niet dat je simpelweg de zelfde opmerking maakt die we al jaren horen van anderen.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 28 oktober 2011 20:53]


Door Tweakers user Wildfire, vrijdag 28 oktober 2011 20:44

Beatboxx schreef op vrijdag 28 oktober 2011 @ 19:55:
Dit heeft niks met Mein Kampf te maken!

--> Hitler vermoordde duizenden joden, Leers stuurt 15 mensen terug naar hun eigen land. Wat een vergelijking |:(
Duizenden joden? Excuse me? Onder Hitler's bewind werden miljoenen joden vermoord! En ook honderdduizenden zigeuners, homo's en anderen die volgens Hitler minderwaardig waren.

---

Maar in ieder geval is Dekaasboer compleet van de pot gerukt. Gaan zitten vergelijken met Hitler, doe ff normaal man! Daarmee is meteen je hele stuk waardeloos geworden: op het moment dat je er Hitler bij betrekt heb je bij voorbaat verloren...

Door Tweakers user Forsith, vrijdag 28 oktober 2011 21:42

Dacht je dat Hitler zo begon? Dacht je dat het Duitse volk toendertijd goedkeurde dat er miljoenen mensen om het leven zijn gebracht in concentratiekampen? Wordt wakker; de nazi's wisten dat dat niet kon, het ombrengen gebeurde in het grootste geheim. Het wegpesten/ontnemen van rechten van minderheden daarentegen dat gebeurde openlijk.

Het Duitse volk had namelijk een zondebok nodig van de ellende die WOI had veroorzaakt. De nazi's zagen hun kans schoon door de schuld aan deze minderheden te geven, en stukje bij beetje deze mensen hun rechten te ontnomen. Dat heeft meerdere jaren geduurd.

Veel mensen denken, om een reden die ik niet ken, dat Hitler openlijk in 1933 alle "joden" (homo's, gehandicapten, zigeuners, etc worden gek genoeg nooit genoemd) spontaan naar een concentratiekamp dreef om ze daar massaal te vergassen. Dit is echter nooit gebeurd, en zoals ik hierboven al zei, het ging haast in het geniep.

De vergelijking van Wilders met Hitler is in mijn ogen niet minder dan terecht. BIj veel mensen wekt Hitler de associatie "pure kwaad, massamoordenaar, machtswellusteling" en dergelijke kreten op. Dat is voor ieder zichzelf.

Maar wat wel te zien is, is dat Nederland harder wordt. Er is een crisis gaande, er zijn veel problemen, en als ik Wilders zijn scheur zie opentrekken is het altijd iets met "moslims zijn domme geitenneukers" en "Islam is de bron van al het kwaad" . Nou, ondanks dat Hitler het niet zozeer op religie speelde maar meer op het volk, zie ik tot mijn spijt wel een grote overeenkomst. Nu is, jammer genoeg, Wilders slim genoeg om het niet expliciet te zeggen en gaat hij spontaan zitten janken als iemand hem een 'racist' noemt (zoals iemand van Groenlinks van de week), maar ik denk dat menig Nederland wel weet dat hij bepaalde bevolkingsgroepen niet hoog heeft zitten. En een mening mag hij van mij hebben, maar wat hij zegt is in mijn ogen niets meer dan haatzaaierij; precies hetzelfde als de NSDAP deed om aan de macht te komen.

Door Tweakers user nst6ldr, vrijdag 28 oktober 2011 22:06

alwinuzz schreef op vrijdag 28 oktober 2011 @ 20:37:
Wat me weer bij Israel brengt, hoe ze daar de Palestijnen systematisch uit hun eigen land verdrijven is stuitend. Maar ja, de VS kijkt de andere kant op.
Beetje hypocriet als de generale opinie is dat de VS zich teveel met anderen bemoeit.

Kortom: Het is ook nooit goed.

Door Tweakers user julian19haas, vrijdag 28 oktober 2011 22:07

ik vind de vergelijking van wilders met hitler nergens op slaan ze zijn te te vergelijken!
ik vind ook dat mauro moet blijven!
8 jaar wachten op een verblijsvergunning slaat nergens op dit is volstrekt belachelijk!
dit soort dingen moeten sneller kunnen om gevallen zoals deze te kunnen voorkomen!

Door Tweakers user Plasma_Wolf, vrijdag 28 oktober 2011 22:29

Het betoog van de blogger is misschien niet goed omdat hij zich laat meeslepen door wat er precies gebeurt maar hij probeert wel een aantal feiten aan te stippen die gewoon even duidelijk moeten worden.

Dat doet hij overigens minstens even goed als Wilders die een groot deel van zijn stemmen alleen maar te danken heeft aan hersenloos geschop tegen Links en Cohen terwijl zijn betogen inhoudelijk nauwelijks wat voorstellen: een gevaarlijke combinatie.

In griekenland -2500 jaar geleden- werden mensen hiervoor gewoon 10 jaar verbannen (al was het kwaad soms al geschied). In Rome werden ze ook scherp in de gaten gehouden. Dat is tegenwoordig wel anders.

Overigens was Hitler er ook zo een, maar extremer in zijn doen. Een sterke retorica waardoor hij een grote aanhang krijgt over een groot sociaal spectrum, terwijl ieder normaal denkend mens hem voor 1933 al een kop kleiner zou willen maken om wat hij eigenlijk zei.

-----------------

Immigranten worden in opvangcentra geplaatst. Dit zijn geen concentratiekampen als bij Nazi-Duitsland, aangezien de concentratiekampen geforceerd werden gevuld met mensen die in een door Nazi-Duitsland gecontroleerd gebied wonen. Die illegalen/immigranten komen naar Nederland.

Echter, de leefsituatie in de opvangcentra zijn slecht. Vandaag is het bericht nog gekomen dat artsen binnenkort niet meer mogen doen dan spoedeisende hulpverlening. Iedereen heeft recht op verzorging en hulpverlening. Moordenaars in de gevangenissen worden verzorgd als ze wat krijgen dat niet spoedeisend is maar wel zorg vereist. Waarom immigranten dan niet? Geen goede vergelijking met de erbarmelijke omstandigheden in Auschwitz, Bergen-Belsen etc. maar de situatie is desondanks onwaardig.

Laat iedereen eens even uitzoeken wat Gerd Leers deed toen hij nog geen minister van immigratie was. Doe dat gewoon even. Dan zul je zelf versteld staan van wat er is veranderd dankzij de komst van Wilders. Hoeveel achteruit het is gegaan.

Mauro moet Nederland uit. Waarom? Hij is Nederlands. En ga nou niet zeuren dat hij dat niet is omdat hij geen verblijfsvergunning heeft of omdat hij niet is ingeburgerd want het enige wat mist is een papiertje dat de nederlandse overheid tevreden moet stellen.

Hij spreekt beter Nederlands dan een gedeelte van de Nederlandse bevolking en ik merk bij hem nauwelijks een accent. Wat gedrag lijkt het me ook geen verkeerde jongen.
Waarom moet hij het land uit terwijl allochtonen gewoon in Nederland kunnen blijven ook al spreken ze geen Nederlands, zorgen ze voor overlast en trekken ze zich niet aan van de Nederlandse normen en waarden (wat daar dan nog van over is)?

Het kan best de wet zijn en het al eerder opgenoemde papiertje dat hiervoor zorgt maar iemand die nog wil ontkennen dat dit hypocriet is moet met een hele lading argumenten komen om mij akkoord te laten gaan met het feit dat Leers hier mee doorgaat terwijl een groot deel van de CDA-achterban (Net als ik) hier fel op tegen is.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 28 oktober 2011 22:29]


Door Tweakers user Sissors, vrijdag 28 oktober 2011 23:44

Zijn we al niet ver genoeg afgezakt?
Toen jij begon te Godwinnen zeker weten.

Door Tweakers user i-chat, zaterdag 29 oktober 2011 00:05

ha eindelijk iemand met een inzichtvolle reactie, niet dat ik het ook met je eens ben, in tegendeel, maar er is in ieder geval over nagedacht, en dat val al heel erg op tussen de wilders-napraters.


toch eff quoten: (en reageren natuurlijk)
Ik snap best dat Mauro en zijn ouders alle proberen om hem zo lang mogelijk in Nederland te houden. Ook als je daarvoor constant in beroep gaat, procedures vertraagt, de instanties voorliegt, weet ik wat. Je wilt het beste voor je kind en daar doe je al het mogelijke voor.

Maar moet je dat belonen met een verblijfsvergunning omdat je het 5 jaar hebt weten te rekken? Lijkt me niet.
hoewel ik je punt snap heb ik toch wel de vraag, warom laten wij turken en polen etc vandaaruit wel komen terweil ze met hun inburgeringscursus op zak nog steeds geen nederlands spreken, waarvan het nog maar de vraag is of ze wel kunnen rekenen ... of uberhaubt een opleiding heb genoten en dus een nuttige bijdrage aan de samenleving kunnen leveren.

moet de maatstaaf niet liggen bij de feitelijke prestatie, het behalen van diploma's en uiteindelijk vinden van een baan, en dus het betalen van belasting of het doen van vrijwilligers werk?

net of jij en ik nooit hebben gelogen 'tegen politie, de belastingdienst, het schoolhoofd?
Los daarvan heeft Gert Wilders een hoop ideeŽn, sommige goed, andere echt fout.
Hij wil bijvoorbeeld, net als in Israel, mensen proactief opsluiten om te voorkomen dat ze iets kunnen doen, zonder dat een rechter hiervoor toestemming hoeft te geven (bron).

Dat is (1) niet gerealiseerd, en (2) al zou het gebeuren, dan is het nog peanuts vergeleken met het systematisch uitroeien van een heel volk.

Wat me weer bij Israel brengt, hoe ze daar de Palestijnen systematisch uit hun eigen land verdrijven is stuitend. Maar ja, de VS kijkt de andere kant op.
punt 1, hij wil mensen kunnen opluiten voor voor hem ivendente redenen ... onder het mom van voorkomen van wat, burgelijke ongehoorzaamheid aan hem....
als dat niet als een dictatuur klinkt weet ik het niet meer... was het overigens niet wilders die weigerde om als volwaardig mee te regeren (omdat: er niet genoeg te halen was.... - ik durf wel te redan dat dat 'niet genoeg te halen' op geen totalitaire macht sloeg...

punt 2. hoe komt het toch dat wij het niet 'meer?' snappen, dach je nu echt dat oom adolf van de ene op de andere dag, alle 6mln joden heeft vermoord,

eerst kregen ze alleen een 'brandmerk hoor' en mochten ze niet in openbare gebouwen, later pas (veel later) werden ze verhuist naar ghetto's het was pas halverwege de oorlog dat men met de 'entlŲsung' kwam en pas vanaf toen, is men gaan massa-moorden.


en is het ontnemen van bepaald rechten van turken en marrokanen in ONS land echt zo erg, zelfs een bescheide hoofdook - is toch immers een dikke vinger in de richting van ONZE normen en waarden???

waarom zouden we ze eigenlijk nog stemrecht geven, het is toch ONS land, wij moeten er na ons pensioen ook wonen terweil zij lekker terug gaan naar hun eigen land...

voor je het weet vind je het helemaal zo erg niet meer dat een nederlandse tasjes dief een jaar cel krijgt en een marrokaanse dief de doodstraf... maar waar houd het dan nog op???

Door Tweakers user Nivk, zaterdag 29 oktober 2011 02:23

Hitler zijn we gelukkig van gered door de Verenigde Staten, die eerst natuurlijk met de staart tussen de benen wegrende en het echte werk aan de Russen over lieten. Toen de VS zich met de wereld had moeten bemoeien gaven ze niet thuis. Neutraal bleven ze en concentratiekampen daar deden ze niet aan, vraag dat maar aan hun eigen Amerikanen van Japanse afkomst zo rond 1942.
De Japanners die overigens in eigen land natuurlijk zelf druk bezig waren met hun eigen leuke projecten zoals Unit 731, waar de onderzoeksgegevens daarvan mooi door onze redder de VS later zorgvuldig zijn verkregen en vergeten in ruil voor volledige immuniteit voor de altijd vriendelijke Japanse Unit 731 doktoren.
Gelukkig worden de meeste geschiedenis boeken en andere media niet geschreven door de overwinnaars.

Naar mijn mening is het zielig voor deze jongen, maar des te smeriger in wat voor een politiek spelletje hij verzeilt is geraakt.

Door Tweakers user alwinuzz, zaterdag 29 oktober 2011 05:45

nst6ldr schreef op vrijdag 28 oktober 2011 @ 22:06:
[...]

Beetje hypocriet als de generale opinie is dat de VS zich teveel met anderen bemoeit.

Kortom: Het is ook nooit goed.
Niet hypocriet als je weet dat Israel ontzettend veel financiele ťn militaire steun krijgt van de VS, en de VS zich er dus nu al degelijk mee bemoeit. Als deze steun zou wegvallen moet Israel vanzelf inbinden bij gebrek aan middelen.
i-chat schreef op zaterdag 29 oktober 2011 @ 00:05:
ha eindelijk iemand met een inzichtvolle reactie, niet dat ik het ook met je eens ben, in tegendeel, maar er is in ieder geval over nagedacht, en dat val al heel erg op tussen de wilders-napraters.
Dank u :)
hoewel ik je punt snap heb ik toch wel de vraag, warom laten wij turken en polen etc vandaaruit wel komen terweil ze met hun inburgeringscursus op zak nog steeds geen nederlands spreken, waarvan het nog maar de vraag is of ze wel kunnen rekenen ... of uberhaubt een opleiding heb genoten en dus een nuttige bijdrage aan de samenleving kunnen leveren.

moet de maatstaaf niet liggen bij de feitelijke prestatie, het behalen van diploma's en uiteindelijk vinden van een baan, en dus het betalen van belasting of het doen van vrijwilligers werk?

net of jij en ik nooit hebben gelogen 'tegen politie, de belastingdienst, het schoolhoofd?
Er zit verschil tussen een asielzoeker en een werk-immigrant.
Bij de eerste groep (o.a. Mauro) mag je blijven als je terecht asiel hebt aangevraagd, bij de tweede groep (Polen en Turken) als je een nuttige bijdrage levert aan de samenleving.

Zit bij Mauro de maatstaf bij hoe goed hij is ingeburgerd, of hoe goed zijn pleegouders de media kunnen opzoeken? Als Mauro mag blijven, mogen vergelijkbare asielzoekers zonder media-aandacht dan ook blijven? Mag elke asielzoeker waarbij de eerste procedure vier jaar of langer duurt ook blijven (generaal pardon)? Ook als dit komt doordat ze zelf de boel treineren? Wie bepaalt wanneer dat het geval is?

De grote vraag zou moeten zijn:
Waarom heeft de eerste asielprocedure 4 jaar geduurd? En hoe kan dit sneller?
punt 1, hij wil mensen kunnen opluiten voor voor hem ivendente redenen ... onder het mom van voorkomen van wat, burgelijke ongehoorzaamheid aan hem....
als dat niet als een dictatuur klinkt weet ik het niet meer... was het overigens niet wilders die weigerde om als volwaardig mee te regeren (omdat: er niet genoeg te halen was.... - ik durf wel te redan dat dat 'niet genoeg te halen' op geen totalitaire macht sloeg...

punt 2. hoe komt het toch dat wij het niet 'meer?' snappen, dach je nu echt dat oom adolf van de ene op de andere dag, alle 6mln joden heeft vermoord,

eerst kregen ze alleen een 'brandmerk hoor' en mochten ze niet in openbare gebouwen, later pas (veel later) werden ze verhuist naar ghetto's het was pas halverwege de oorlog dat men met de 'entlŲsung' kwam en pas vanaf toen, is men gaan massa-moorden.
Mijn opmerking was als voorbeeld van een slecht idee van Wilders, niet van een goed idee :)
En in IsraŽl sluiten ze al jaren Palestijnen op vanwegen 'burgelijke ongehoorzaamheid'. Maar tussen dit en systematische volkenuitroeiing zit nogal een groot gat. Of denk je dat ze in IsraŽl binnenkort beginnen met de eindoplossing?
en is het ontnemen van bepaald rechten van turken en marrokanen in ONS land echt zo erg, zelfs een bescheide hoofdook - is toch immers een dikke vinger in de richting van ONZE normen en waarden???

waarom zouden we ze eigenlijk nog stemrecht geven, het is toch ONS land, wij moeten er na ons pensioen ook wonen terweil zij lekker terug gaan naar hun eigen land...

voor je het weet vind je het helemaal zo erg niet meer dat een nederlandse tasjes dief een jaar cel krijgt en een marrokaanse dief de doodstraf... maar waar houd het dan nog op???
Je doet hetzelfde als Wilders: vanuit de huidige situatie ga je doemdenken naar een hypothetisch rampscenario.
Nivk schreef op zaterdag 29 oktober 2011 @ 02:23:
[...]

Naar mijn mening is het zielig voor deze jongen, maar des te smeriger in wat voor een politiek spelletje hij verzeilt is geraakt.
De pleegouders (en advocaat? geen idee) hebben bewust de media en politiek erbij gehaald. In hun ogen is, heel begrijpelijk, alles geoorloofd om Mauro hier te houden.

Hirsch-Ballin en Albayrak hebben eerder deze uitzonderingsaanvraag in alle stilte geweigerd. Nu volgt Leers dezelfde lijn, en hij is ineens een marionet van de PVV!

[Reactie gewijzigd op zaterdag 29 oktober 2011 05:46]


Door Tweakers user DataGhost, zaterdag 29 oktober 2011 08:37

alwinuzz schreef op zaterdag 29 oktober 2011 @ 05:45:
De grote vraag zou moeten zijn:
Waarom heeft de eerste asielprocedure 4 jaar geduurd? En hoe kan dit sneller?
Nja, als ik zo even vlug lees hoe de procedure enigszins in z'n werk gaat kan ik wel wat gokken. De procedure zelf zal minder dan een jaar (maand of zeven) geduurd hebben. Er is volgens mij ook nergens gezegd dat de *procedure* vier jaar geduurd heeft maar juist dat hij na vier jaar is *uitgeprocedeerd*. Dat is een belangrijk verschil, aangezien hij na de afwijzing nog naar de rechter kan, dan nog eens in hoger beroep kan en dan nog eens in hoger beroep kan bij het Europese Hof. Voor of na die laatste zal hij 'uitgeprocedeerd' zijn, ik weet niet precies waar de officiŽle definitie ligt.

Dit is dus aannemend dat alles volgens het boekje is gegaan, in ieder geval voor de eerste aanvraag/afwijzing qua tijd. Ik weet niet of dit nou veel langer dan normaal is geweest of niet. Neemt niet weg dat hij door minimaal zowel de IND als twee rechters is afgewezen. Dat was bijna vijf jaar geleden, toen had hij dus weg moeten gaan. Twee jaar later pas heeft hij nog geprobeerd op andere manieren een verblijfsvergunning te krijgen en dat is in eerste instantie niet gelukt, in beroep wel en het beroep daarop loopt nog, als ik het goed lees. De betreffende vergunning zou hij trouwens nooit kunnen krijgen als hij de normale asielprocedure niet had doorlopen en 'gerekt'.

Nou kan je mij veel wijsmaken, ook dat het zielig is enzo, dat snap ik ook wel, maar als je zegt dat hij zelf geen blaam treft en de IND alles fout deed heb je het mis. Ik vind het een beetje lijken op dat je een snoepje vraagt aan je moeder en als dat niet mag, het maar aan je vader vraagt. Dat is je goed recht maar als ze allebei nee zeggen moet je gewoon ophouden en niet alsnog stiekem het snoepje pakken.

Door Tweakers user sypie, zaterdag 29 oktober 2011 09:32

Ik vind dat meneer Leers niet waardig is voor de CDA. Meneer Leers is teveel andere, rechtse partijen aan het achterna lopen. Deze man heeft geen ballen en geen eigen mening maar doet wat hij denkt wat (rechts) Nederland wil horen. De achterban van het CDA is het niet met hem eens, Mauro mag blijven vinden ze.

Van mijn part dondert het CDA nu uit elkaar, gaat meneer Leers lekker thuis op de stoel zitten en komt er iemand die wťl de C in CDA waardig is. Meneer Leers heeft tot nu toe niks Christelijks laten zien in deze zaak.

Eigenlijk moet hij erkennen: "Mauro, jongen, we zijn langer dan 5 jaar bezig geweest met jouw zaak. Het heeft tŤ lang geduurd zonder aanwijsbare reden. Hier heb je je definitieve verblijfsvergunning met bijbehorend paspoort. Welkom in Nederland en heb een fantastisch en werkzaam leven." Kijk, dan heb je pas ballen en is de situatie opgelost. De enkeling die daar tegenin gaat is verwaarloosbaar op de grote gemeenschap die nu tegen de uitzetting van Mauro is.

Verder is het niet erg Christelijk om eerst iemand hier 8 jaar te laten zijn, naar school te laten gaan, inburgeren (hij heeft zelfs een zuidelijk accent) en al die tijd deze jongen als marionet te gebruiken.

Mauro gaat straks terug, kent niks of niemand meer, voelt zich ontzettend verlaten en eenzaam en hangt binnen 3 maanden aan een hoge boom. Kijk, dan heb je, als minister je doel bereikt en heb je de strijd gewonnen.

Meneer Leers: Bedankt!

Door Tweakers user A.M.D, zaterdag 29 oktober 2011 09:41

DataGhost schreef op zaterdag 29 oktober 2011 @ 08:37:
[...]

Nja, als ik zo even vlug lees hoe de procedure enigszins in z'n werk gaat kan ik wel wat gokken. De procedure zelf zal minder dan een jaar (maand of zeven) geduurd hebben. Er is volgens mij ook nergens gezegd dat de *procedure* vier jaar geduurd heeft maar juist dat hij na vier jaar is *uitgeprocedeerd*. Dat is een belangrijk verschil, aangezien hij na de afwijzing nog naar de rechter kan, dan nog eens in hoger beroep kan en dan nog eens in hoger beroep kan bij het Europese Hof. Voor of na die laatste zal hij 'uitgeprocedeerd' zijn, ik weet niet precies waar de officiŽle definitie ligt.

Dit is dus aannemend dat alles volgens het boekje is gegaan, in ieder geval voor de eerste aanvraag/afwijzing qua tijd. Ik weet niet of dit nou veel langer dan normaal is geweest of niet. Neemt niet weg dat hij door minimaal zowel de IND als twee rechters is afgewezen. Dat was bijna vijf jaar geleden, toen had hij dus weg moeten gaan. Twee jaar later pas heeft hij nog geprobeerd op andere manieren een verblijfsvergunning te krijgen en dat is in eerste instantie niet gelukt, in beroep wel en het beroep daarop loopt nog, als ik het goed lees. De betreffende vergunning zou hij trouwens nooit kunnen krijgen als hij de normale asielprocedure niet had doorlopen en 'gerekt'.

Nou kan je mij veel wijsmaken, ook dat het zielig is enzo, dat snap ik ook wel, maar als je zegt dat hij zelf geen blaam treft en de IND alles fout deed heb je het mis. Ik vind het een beetje lijken op dat je een snoepje vraagt aan je moeder en als dat niet mag, het maar aan je vader vraagt. Dat is je goed recht maar als ze allebei nee zeggen moet je gewoon ophouden en niet alsnog stiekem het snoepje pakken.
Mijn complimenten bij deze, want ik vind dat je het goed verwoord en wat verduidelijk hebt, dat is inderdaad hoe het meestal gaat.

Daarbij moet ik wel aan toevoegen als ex-asielzoeker dat de bedoeling natuurlijk goed is van dit alles. En ik wil even terug komen op het vraag het verschil tussen Werk immigrant / Asielzoeker, naar mijn gevoel komen meeste Asielzoekers toch voor betere toekomst en willen juist in leven iets bereiken, en daardoor vaker studeren en iets bereiken en uiteindelijk toch heel wat betekenen in maatschappij en doen er ook wat voor terug.

Zelf was ik ook na 7 jaar uit geproduceerd en stond op punt om terug te gaan naar mijn geboorte land dat was ook te danken aan onze advocaat, helaas. Moet wel zeggen dat advocaten spelen een hele grote roll in deze zaken. Met veel pech hadden we geen keus meer stonden we te wachten tot we terug konden keren naar onze land van herkomst, maar op dat moment kregen wij "Pardon", dat is al zo 4 jaar terug ondertussen.

Door Tweakers user wizzkizz, zaterdag 29 oktober 2011 12:11

Over de casus Mauro kun je ontzettend veel schrijven. Het is totaal van de pot gerukt dat de voltallige Tweede Kamer zich ermee bemoeit. Dit om de simpele reden dat het de taak is van het parlement om wet- en regelgeving te maken en de regering te controleren en de individuele zaken over te laten aan de minister die daarvoor zijn discretionaire bevoegdheid heeft gekregen. Maar zo is de situatie momenteel niet, dus daarom de casus Mauro.

Ons huidige asielbeleid is in wet verankerd in, ik meen, 1999 door toenmalig staatsecretaris Job Cohen. Inderdaad, dezelfde Job Cohen die nu fractieleider is voor de PvdA. Mauro is in 2002 naar Nederland gekomen en is toen de asielprocedure ingegaan. Na een aantal jaren (dat is natuurlijk vťťl te lang) kwam er een afwijzing van zijn aanvraag. Deze afwijzing is door diverse rechters en hogere rechtbanken bekrachtigd. Aan inmiddels een drietal ministers cq. staatsecretarissen is gevraagd om hun discretionaire bevoegdheid te gebruiken om Mauro toe te staan in Nederland te blijven, achtereenvolgens Albayrak (PvdA, nu Tweede Kamerlid), Hirsch Ballin (CDA) en nu dus aan Leers (eveneens CDA). Allen hebben dit verzoek geweigerd. Het is dus niet alleen de huidige minister Leers die tot die conclusie komt, die conclusie wordt door de verantwoordelijke bewindslieden van diverse politieke partijen al jaren lang consequent gemaakt. Onderdeel van de afwegingen zijn het feit dat Mauro's moeder en familie in Angola woont, hij in Angola geen gevaar loopt vervolgd te worden of in een strafkamp te belanden of iets dergelijks en hij nooit in aanmerking is gekomen voor een verblijfsvergunning van welke aard dan ook. Omdat het in Nederland eveneens beleid is om AMA's (Alleengaande Minderjarige Asielzoekers) niet uit te zetten als ze nog minderjarig zijn, mocht hij dus tot zijn 18e in Nederland blijven. Maar hij en zijn pleegouders en advocaten weten al sinds februari 2007 dat hij terug moet naar Angola.

Ter informatie kan ik iedereen ook nog het volgende artikel uit de Volkskrant van 2002 aanraden (dus geschreven in de tijd dat Mauro naar Nederland kwam): http://www.volkskrant.nl/...erland-als-paradijs.dhtml. In het kort beschrijft dit artikel een grootschalige mensenhandel van Angola naar Nederland, waarbij kinderen als Mauro worden ingezet om goedkoop (lees: op kosten van NL belastingbetaler) onderwijs te krijgen en dan de wetten rondom familie-hereniging kunnen misbruiken om het hele gezin een enkele reis Nederland te geven.

Neem ik Mauro of zijn pleegouders iets kwalijk? Niet echt, in hun situatie zou ik hetzelfde doen. Ik zou ook in het land van melk en honing willen blijven. Het echt kwalijke aspect in deze zaak, is dat de oppositie over de rug van Mauro probeert om het kabinet te laten vallen. Het is een politieke machtspel waarbij de politici zich echt niet druk maken om Mauro zelf. Vooral de PvdA speelt een zeer kwalijke rol, Cohen en Albayrak kunnen niet zeggen dat ze Mauro in Nederland willen houden nadat ze eerder respectievelijk het huidige asielbeleid hebben ingezet en Mauro's verzoeken om te mogen blijven hebben afgewezen.

Al een jaar lang wordt minister Leers beschouwd als de zwakke minister in het kabinet, degene die het meeste kans heeft te struikelen en zo het kabinet te laten vallen. Dit omdat hij eerder (als burgemeester) heeft aangegeven persoonlijk anders in de asielwetgeving te staan dan de kabinetsopvatting. De oppositie laat weinig mogelijkheden onbenut om hem pootje te lichten in de hoop dat er dan nieuwe verkiezingen moeten komen en de PVV haar invloed op het beleid kwijt raakt. Alles, maar dan ook alles, lijkt geoorloofd om het huidige VVD-CDA kabinet met gedoogsteun van PVV te beschadigen. Zelfs als dat de inzet vergt van een onschuldige jongeman als Mauro.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 29 oktober 2011 12:16]


Door Tweakers user basdej, zaterdag 29 oktober 2011 13:23

ze zouden prutsers zoals jij ook het land uit moeten zetten. Mensen met Hitler vergelijken is totaal niet aan de orde.

Door Tweakers user curvemod, zaterdag 29 oktober 2011 15:08

Ouch, hoe ver kan je de plank misslaan zeg. Het is gewoon bezopen dat het hele land zich nu hier mee bemoeid. Lees deze blog van wizzkizz eens, misschien dat je het dan een beetje gaat begrijpen ;)

Door Tweakers user BennyU, zaterdag 29 oktober 2011 18:24

Dit politieke spelletje is om de aandacht af te leiden van wat er werkelijk in Nederland en in de EU gaande is. Zoek eerst maar eens op wat er overeengekomen is tussen de regeringsleiders, niet alleen in Nederland, maar ook op Europees niveau. Als je daarna de zaak Mauro nog perswaardig vindt, ben je ongelooflijk kortzichtig.

Door Tweakers user Mentalist, zondag 30 oktober 2011 02:37

alwinuzz schreef op vrijdag 28 oktober 2011 @ 20:37:
Maar moet je dat belonen met een verblijfsvergunning omdat je het 5 jaar hebt weten te rekken? Lijkt me niet.
Je hebt een punt, maar Mauro zelf heeft dit nooit zo verzonnen.

Je moet je even voorstellen dat jij 18 bent en opeens terug moet naar een land wat je je niet eens kan herinneren en misschien niet eens de taal van kan spreken. Het is misschien de schuld van je ouders die gewoon eerder hadden moeten gehoorzamen en je mee terug nemen naar dat andere land, maar jij bent nu 18 en zit met de gebakken peren!

Ik ben het met je eens als we zouden zeggen dat we voortaan bij zulke gevallen mensen vťťl sneller terugsturen en ze niet eerst hier jaren laten inburgeren en (ook een mooi argument voor rechts) op onze kosten opleiden. Zodra zulke mensen terugmoeten (bijvoorbeeld omdat het thuisland weer veilig is) ook echt direct terugsturen (uitspraken van hogere rechtbanken etc kan je ook in je thuisland afwachten). Dat hebben we alleen niet gedaan, we hebben al die procedures en tijdrekken toegestaan, en nu iemand die hier zelf nooit voor heeft gekozen alsnog terugsturen is echt onmenselijk.

We hebben zelf een onmogelijk situatie gecreŽerd.

[Reactie gewijzigd op zondag 30 oktober 2011 02:44]


Door Tweakers user DataGhost, zondag 30 oktober 2011 08:34

Op z'n 13e was hij al uitgeprocedeerd dus om te zeggen dat het nu opeens als een verrassing komt...

Door Tweakers user Mentalist, zondag 30 oktober 2011 20:49

Alleen hadden wij hem dan op zijn 13de ook echt terug moeten sturen. Of al eerder (heb zo geen tijdlijn/overzicht van Mauro bij de hand), je moet dit soort dingen gewoon niet uit de hand laten lopen. Nu žs het al uit de hand gelopen en dan is de vraag hoe je het op gaat lossen, maar nu terugsturen is bijna het domste wat je kan doen.

Door Tweakers user DataGhost, zondag 30 oktober 2011 23:38

Ja en dat mocht dus weer niet van Europa, rechten van het kind enzo.

Reageren is niet meer mogelijk