Curcuma en psoriasis: Helpt

Door Dekaasboer op maandag 6 november 2017 20:48 - Reacties (37)
Categorie: -, Views: 3.549

Let op! Ik ben geen arts of voedingsdeskundige. Ik heb iets gevonden dat voor mij werkt en ik hoop dat anderen daar hun voordeel mee doen. Maar informeer jezelf, overleg met je arts en neem niks van mij zomaar aan.

Psoriasis: Je immuunsysteem is op hol geslagen en valt je eigen lijf aan.
In mijn geval resulteerde dit in jeukende felrode plakken op mijn lijf waar de huid zich ongeveer 7x zo snel als bij een normaal persoon ververst. Pijn, jeuk en het ziet er niet al te fris uit. Al ruim 10 jaar loop ik hier mee rond.

Traditionele medicijnen:
Aardig wat dingen geprobeerd. Zware medicijnen, CorticosteroÔden, uv behandelingen en heel veel zalfjes. Hiervan werkten sommige dingen wel een beetje. Maar bijv zal met CorticosteroÔden mag je maar een paar weken gebruiken. En daarna komt het natuurlijk 2x zo hard terug. Van de wat zwaardere medicijnen ben ik een keer goed ziek geworden en daar had ik eigenlijk geen zin meer in.

Zo ziet dat er dan uit:
Voor

Close up:
Voor 2

Probeer nou!
Een tijdje terug moest ik van mijn moeder Sorion proberen. Een zalf met allemaal kruiden waar ze een hoop positieve dingen over had gelezen. Ik geloofde er niet zo in maar er werd me vrij weinig keuze gelaten. Ik kreeg de zalf van haar en moest het maar proberen.
Maar verdraaid! Op vrij korte termijn had ik serieus effect van die zalf! Mijn huid kalmeerde eerst. En langzaam maar zeker werden de rode plekken steeds minder!

Duur
Een beetje jammer alleen dat een tube al snel 18 euro kost! Met de grote plekken die ik heb dan gaat het vrij snel. Maar ach, ik heb een redelijke baan en ik loop liever zonder plekken rond en zie het als investering.

Curcuma!
Echter ik begon me toch wat meer in de ingrediŽnten te verdiepen. En een van de actieve bestanddelen is curcuma. (of kurcuma of curcumine of geelwortel... het staat onder veel namen bekend):
https://i.ebayimg.com/images/g/7gsAAOSwy4hUR99C/s-l300.jpg
Het staat bekend als krachtige antioxidant en als ontstekingsremmer. En als je lang genoeg op internet kijkt heeft het nog honderden geneeskrachtige werkingen ;)
Maar ik herinnerde me dat ik een jaartje terug ook curcuma pillen had gebruikt en dat toen ook mijn psoriasis bijna weg was gegaan! Ik schreef dat echter toen toe aan het sapdieet dat ik aan het volgen was en had de link niet gelegd. 8)7

Het effect van Curcuma:
Na
Op dit moment zie je eigenlijk alleen nog heel licht waar de psoriasis gezeten heeft! alle jeuk, pijn en schilfers zijn weg!

Kruiden pillen
Momenteel gebruik ik pillen waar dit kruid in zit. De zalf gebruik ik eigenlijk niet meer. Maar het effect mag er wezen! Langzaam maar zeker worden ook de achtergebleven verkleuringen steeds lichter. Ik gebruik een pil 's ochtends en een 's avonds. Deze "behandeling" kost me nu +/- 13 euro per maand. :D Als je ook curcuma als supplement wil gebruiken. Kijk dan naar pillen waar ook peper in zit! Je lichaam neemt curcuma zeer slecht op en peper zorgt ervoor dat het 20x zo goed opgenomen wordt.
Zelf gebruik ik de volgende pillen:
https://images.vitaminimages.com/pp/VF/puritanspride/product_images/product_detail/078826.jpg
https://www.bodyenfitshop.../turmeric-curcumin-1000mg

Geen medicijnen
Nu werkt Curcuma voor mij helemaal fantastisch! Echter er wordt in de medische wereld weinig onderzoek naar gedaan. Nu valt er voor de farmaceutische industrie natuurlijk geen droog brood te verdienen aan een medicijn dat je ook bij de kruiden in je lokale supermarkt kunt kopen. :X Vandaar dat ik het mijn plicht vind om in ieder geval bekend te maken hoe dit mij geholpen heeft. Als mijn blog nog een persoon helpt met Psoriasis dan is mijn doel bereikt!

Volgende: Netflix system requirements 02-'16 Netflix system requirements

Reacties


Door Tweakers user duhuh, maandag 6 november 2017 22:01

Heb je nog enig idee hoelang het ongv duurde voor je resultaat zag ?

Door Tweakers user TerraGuy, maandag 6 november 2017 22:25

Wauw, wat fijn dat het je zo goed helpt! Ik vind het heel mooi om te zien :D Jammer dat de reguliere artsen er nauwelijks iets van weten. Het is niet zeldzaam dat een gewoon verkrijgbaar product net zo goed of beter helpt als een (duurder) medicijn, inderdaad is daar wetenschappelijk minder over te vinden omdat er niet zoveel mee te verdienen valt. Lang leve het internet dan maar :D

Door Tweakers user Dekaasboer, maandag 6 november 2017 22:32

duhuh schreef op maandag 6 november 2017 @ 22:01:
Heb je nog enig idee hoelang het ongv duurde voor je resultaat zag ?
Toen ik met alleen de zalf begon ging het eigenlijk al best snel. Binnen een week begon de huid al een stuk rustiger te worden. Na een maand begonnen de plekken al serieus kleiner te worden.

Na nog een maand met pillen er bij was eigenlijk bijna alles al weggetrokken.
TerraGuy schreef op maandag 6 november 2017 @ 22:25:
Wauw, wat fijn dat het je zo goed helpt! Ik vind het heel mooi om te zien :D Jammer dat de reguliere artsen er nauwelijks iets van weten. Het is niet zeldzaam dat een gewoon verkrijgbaar product net zo goed of beter helpt als een (duurder) medicijn, inderdaad is daar wetenschappelijk minder over te vinden omdat er niet zoveel mee te verdienen valt. Lang leve het internet dan maar :D
Thanks!

Door Tweakers user Monkeydancer, maandag 6 november 2017 22:52

Vanavond maar lekker kerrie maken O+

Door Tweakers user Harm_H, maandag 6 november 2017 23:38

Turmeric en Gember..

Had een immuunsysteem probleem hier met darmklachten. Nu weg!

Moeilijk te 'pinpointen' wat voor mij heeft geholpen:
  • Kruiden zoals Turmeric en Gember
  • Probotica (aanrader als je IBS klachten hebt of antibiotica hebt gehad!)
  • Bijna volledig plantaardig gaan eten
Verder kan het ook mentaal geweest zijn, of was 'tijd'/rust voldoende om vanzelf te genezen. Desalniettemin is het wel bewezen dat er mogelijkheden zijn om je levensduur te verlengen met behoud van goede gezondheid (verhoogde kans/geen garantie natuurlijk).

Google 'blue zone studies'

Door Tweakers user Hennie-M, dinsdag 7 november 2017 09:03

Ik ga hier ook eens naar kijken, ik ben nu voor werk 2 weken in RoemeniŽ en ben mijn dure zalfjes die de dokter en apotheker al jaren voorschrijven vergeten en dus hier op zoek gegaan naar een alternatief. Ik heb nu een tube van 12RON gekregen (ongeveer 3 euro) en dat helpt al aardig. (Fun fact, deze tube komt uit Leiden maar is voor RoemeniŽ bestemd).

Door Tweakers user harley, dinsdag 7 november 2017 10:48

Heb je toevallig ook een linkje of de naam van de zalf die je erbij hebt gebruikt ?
Heb er zelf eigenlijk nagenoeg geen last van maar ken wel mensen die er veel last van hebben en inderdaad ook de zware methoden zoals uv behandeling enzo allemaal ondergaan met minimaal effect.

Door Tweakers user Jeroenneman, dinsdag 7 november 2017 13:03

Er zijn wel klinische studies geweest.

Alleen is statistiek daarbij het pijnpunt. Curcuma kan super goed voor jou werken, maar werkt het ook in een populatie van 2000 mensen? Of werkt het dan voor 100 man geweldig, en voor 1900 man niet zo goed?

Ze zoeken dan liever een middel wat voor alle 2000 man gewoon "ok" werkt

Door Tweakers user TerraGuy, dinsdag 7 november 2017 17:09

Jeroenneman schreef op dinsdag 7 november 2017 @ 13:03:
Er zijn wel klinische studies geweest.

Alleen is statistiek daarbij het pijnpunt. Curcuma kan super goed voor jou werken, maar werkt het ook in een populatie van 2000 mensen? Of werkt het dan voor 100 man geweldig, en voor 1900 man niet zo goed?

Ze zoeken dan liever een middel wat voor alle 2000 man gewoon "ok" werkt
Zonde toch? Er zijn maar weinig mensen precies 'gemiddeld'. Misschien is het beter om een alternatief te bedenken voor onderzoek, om mensen echt te helpen, ipv pappen en nathouden. Meer richting n=1, en erachter komen wat maakt dat kurkuma voor die 100 mensen geweldig werkt en voor de rest niet. En wat voor het gros van die 1900 overige mensen geweldig werkt. En wie nergens op reageert krijgt dan het middel wat 'ok' werkt. Geen one-size-fits-all.

Door Tweakers user DrParanoid, dinsdag 7 november 2017 17:56

Besteld en ga proberen of het net zo'n wondermiddeltje voor mij kan zijn, thanks voor je ervaring!

Door Tweakers user Dekaasboer, dinsdag 7 november 2017 20:42

Jeroenneman schreef op dinsdag 7 november 2017 @ 13:03:
Er zijn wel klinische studies geweest.

Alleen is statistiek daarbij het pijnpunt. Curcuma kan super goed voor jou werken, maar werkt het ook in een populatie van 2000 mensen? Of werkt het dan voor 100 man geweldig, en voor 1900 man niet zo goed?

Ze zoeken dan liever een middel wat voor alle 2000 man gewoon "ok" werkt
Let wel dat het met een hoop reguliere behandelmethoden voor mij en ook een hoop andere mensen met psoriasis precies hetzelde is. De meeste zalven en shampoos van de docter deden niks. Uv behandeling deed ook niets.

De wat zwaardere medicijnen wsrken wel beter... als voorbeeld een bekende biological stelara slaat goed aan. Kost wel 17.5k per jaar

Door Tweakers user Bolk, woensdag 8 november 2017 01:58

Mijn vader heeft ook last van extreme psoriasis. Hij gebruikt nu Humira, dat werkt bij hem bijzonder goed. Zal 'm eens op dit blog wijzen. Thanks voor het delen van je ervaringen en fijn dat het zo goed gaat!

Door Tweakers user Danny.G, woensdag 8 november 2017 04:08

Wauw, wat een resultaat! Meteen even wat meer opgezocht over dit wonder middel (:P) en het klinkt interessant. Dat gaan we proberen.

Thanks. :Y)

Door Tweakers user Hennie-M, woensdag 8 november 2017 06:23

@Harley,
Het is Locoid Lipocream 0,1%
“Butirat de hidrocirtizona” van de firma Astellas uit Leiden.

Door Tweakers user JAVE, woensdag 8 november 2017 08:23

Danny.G schreef op woensdag 8 november 2017 @ 04:08:
Wauw, wat een resultaat! Meteen even wat meer opgezocht over dit wonder middel (:P) en het klinkt interessant. Dat gaan we proberen.

Thanks. :Y)
Curcuma is ook nog eens erg goed te gebruiken in je eten, hoewel het wat bitter is als je het in erg grote hoeveelheden gebruikt.

Door Tweakers user sharkzor, woensdag 8 november 2017 08:34

Ik geloof nooit in dit soort dingen, maar als je na zoveel jaar al zoveel geprobeerd hebt sta je voor alles open.
Zo heb ik al jaren dit aan mijn vingers met vele (pijnlijke) sneetjes.
Ik ga het wel eens een maandje proberen....

Door Tweakers user jandirks, woensdag 8 november 2017 11:31

Kurkuma is een wondermiddel. Fijn dat dit zo goed voor jou geholpen heeft.

In combinatie met honing en yoghurt wordt Kurkuma ook gebruikt tegen jeugdpuistjes. Een mengsel van deze producten uitsmeren over delen van je huid, een kwartiertje laten zitten en dan afspoelen. Details zijn via Google wel te vinden.

Off topic: mensen met Gordelroos zijn soms erg geholpen met het verwerken van brandnetels in hun voeding. Thee, soep en pannenkoeken met brandnetels schijnen hiervoor goed te helpen. Een oude buurvrouw van mij kreeg dat advies een keer van een boertje uit de omgeving en het heeft haar ontzettend geholpen.

Door Tweakers user jopie, woensdag 8 november 2017 12:15

Ik ga het ook proberen. Ben benieuwd! Bedankt voor de moeite die je voor je blog genomen hebt!

Door Tweakers user Basilange, woensdag 8 november 2017 14:30

Merk dat voor mij een stressvolle week, zich een week later pas manifesteerd in psoriasis.
Hoe snel reageert het voor jullie?

Door Tweakers user Jeroenneman, woensdag 8 november 2017 14:53

TerraGuy schreef op dinsdag 7 november 2017 @ 17:09:
[...]

Zonde toch? Er zijn maar weinig mensen precies 'gemiddeld'. Misschien is het beter om een alternatief te bedenken voor onderzoek, om mensen echt te helpen, ipv pappen en nathouden. Meer richting n=1, en erachter komen wat maakt dat kurkuma voor die 100 mensen geweldig werkt en voor de rest niet. En wat voor het gros van die 1900 overige mensen geweldig werkt. En wie nergens op reageert krijgt dan het middel wat 'ok' werkt. Geen one-size-fits-all.
Onhaalbaar in de medische wereld. Gaat gewoonweg niet gebeuren. Er zijn nu een paar kankermedicijnen die met gen testing worden gegeven, omdat ze alleen in bepaalde situaties Łberhaupt kunnen werken. En zelfs dan slaat het bij de ene patiŽnt veel beter aan dan bij de ander. Daarvoor weten we gewoon te weinig van veel ziektes.

En sommige beslisbomen zijn al belachelijk groot bij ziekten. Je kunt wel 30 middelen gaan testen op een patiŽnt, omdat er vast ťťn bij zit die helpt, maar liever test je 5 middelen die op een grote populatie hebben gewerkt.

Door Tweakers user Mr_gadget, woensdag 8 november 2017 20:13

Kurkuma zou een wondermiddel zijn maar dit blijkt tegen te vallen. Maar mooi dat het voor jou werkt!
http://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/acs.jmedchem.6b00975

Door Tweakers user Renegade666, woensdag 8 november 2017 21:56

Ik zal dit even door sturen. Mijn pa heeft grotendeels van zijn leven hier last van. Probeert momenteel accupuntuur. Werkt wel redelijk. Maar ik denk dit een optie is om te proberen.

[Reactie gewijzigd op donderdag 9 november 2017 08:19]


Door Tweakers user TerraGuy, woensdag 8 november 2017 23:29

Jeroenneman schreef op woensdag 8 november 2017 @ 14:53:
[...]


Onhaalbaar in de medische wereld. Gaat gewoonweg niet gebeuren. Er zijn nu een paar kankermedicijnen die met gen testing worden gegeven, omdat ze alleen in bepaalde situaties Łberhaupt kunnen werken. En zelfs dan slaat het bij de ene patiŽnt veel beter aan dan bij de ander. Daarvoor weten we gewoon te weinig van veel ziektes.

En sommige beslisbomen zijn al belachelijk groot bij ziekten. Je kunt wel 30 middelen gaan testen op een patiŽnt, omdat er vast ťťn bij zit die helpt, maar liever test je 5 middelen die op een grote populatie hebben gewerkt.
Kortom, 'wetenschappelijk getest' zegt nog bar weinig, naast de financiŽle belangen weet men te weinig van hoe het lichaam ťcht werkt. Daarom ben ik voorstander van een combi van reguliere en alternatieve geneeskunde, mijn ervaring is dat je dan het verste komt. Voor de ene kwaal ben je beter af bij de regulieren, bij de andere veel beter bij de alternatieven. Hopelijk komt daar over niet al te lange tijd erkenning voor, daar wordt de mens pas ťcht beter van, en dat willen we toch? :)

Helaas moet alles 'wetenschappelijk bewezen' zijn, zijn er financiŽle belangen riant in het voordeel van de reguliere geneeskunde en moet de natuurgeneeskunde het stellen met de marge. Terwijl je daar ook spectaculaire resultaten mee kan bereiken, wat ik persoonlijk gemerkt heb en hierboven dus ook lees. N = 1 is waardeloos voor de wetenschap, maar niet voor het individu. Zoals gezegd is niemand een gemiddelde. Als dat toch het uitganspunt blijft, lopen we nodeloos langzaam en niet zelden de verkeerde kant op.

Door Tweakers user Johny58, donderdag 9 november 2017 07:46

Ik heb zelf een soortgelijk verhaal meegemaakt, alleen dan met jicht en knoflook. Ik heb 2.5 jaar lang bijna wekelijks last gehad van jicht, terwijl ik nauwelijks de typische voedingspatronen had die dat mee meestal zouden veroorzaken (ben vegetarisch en drink nauwelijks alcohol bijvoorbeeld). Ik heb echt alles geprobeerd wat ik kon vinden, van medicijnen tot kersensap en appelazijn. Uiteindelijk was het voor mij zo simpel als een gesneden teentje knoflook doorslikken in de ochtend wat het direct en permanent heeft verholpen. (vanwege het doorslikken en niet kauwen is de geur bijeffect nagenoeg afwezig overigens)

Kurkuma gooi ik zelf overigens ook al een paar jaar in de ochtend door mijn smoothie heen, maar was niet bekend met de combinatie met peper voor betere opname. Bedoel je met peper gewoon zwarte peper?

Door Tweakers user Iva_Bigone, donderdag 9 november 2017 08:47

Aan TS: mooi dat het voor jou helpt en bedankt voor het delen!
Ik heb het doorgegeven aan een kennis die er mee kampt, benieuwd of die het kent/gaat proberen.

Aangaande op het onderwerp "wat voor de een werkt, hoeft voor de ander niks uit te halen".
Zo is het ook met bepaalde allergieŽn natuurlijk:
de een kauwt zonder problemen een zakje noten weg, terwijl z'n buurman bij het minste of geringste deeltje eruit ziet als het michelin-mannetje...

Artsen kiezen inderdaad vaak eerder voor wat ze kennen, out-of-the-box denken durven ze vaak niet. Soms terecht, maar vaak ook jammer...

Door Tweakers user Deurges, donderdag 9 november 2017 09:01

sharkzor schreef op woensdag 8 november 2017 @ 08:34:
Ik geloof nooit in dit soort dingen, maar als je na zoveel jaar al zoveel geprobeerd hebt sta je voor alles open.
Zo heb ik al jaren dit aan mijn vingers met vele (pijnlijke) sneetjes.
Ik ga het wel eens een maandje proberen....
Dit heb ik dus ook. Zeker de moeite waard om het eens te proberen.

Ik ben zelf aan het kijken qua allergien of ik wellicht toch een bepaalde vorm heb waardoor het erger wordt. Helaas is het ook nog zo dat het kouder en droger aan het worden is buiten, waardoor het er niet beter op wordt.

Door Tweakers user Dekaasboer, donderdag 9 november 2017 10:14

Johny58 schreef op donderdag 9 november 2017 @ 07:46:
Ik heb zelf een soortgelijk verhaal meegemaakt, alleen dan met jicht en knoflook. Ik heb 2.5 jaar lang bijna wekelijks last gehad van jicht, terwijl ik nauwelijks de typische voedingspatronen had die dat mee meestal zouden veroorzaken (ben vegetarisch en drink nauwelijks alcohol bijvoorbeeld). Ik heb echt alles geprobeerd wat ik kon vinden, van medicijnen tot kersensap en appelazijn. Uiteindelijk was het voor mij zo simpel als een gesneden teentje knoflook doorslikken in de ochtend wat het direct en permanent heeft verholpen. (vanwege het doorslikken en niet kauwen is de geur bijeffect nagenoeg afwezig overigens)

Kurkuma gooi ik zelf overigens ook al een paar jaar in de ochtend door mijn smoothie heen, maar was niet bekend met de combinatie met peper voor betere opname. Bedoel je met peper gewoon zwarte peper?
Jup, gewoon zwarte peper!

Door Tweakers user Jeroenzer, donderdag 9 november 2017 12:32

wat ben ik blij met dit soort blogs, ik heb zelf jicht en probeer ook altijd van alles, nu bezig met medicatie om het urinezuur naar beneden te halen, te hoge waardes urinezuur laat het kristaliseren waarder onstekingen ontstaan etc waardoor je dus pijn kan krijgen etc.

echter als ik met alternatieven medicatie kan laten zal ik dat natuurlijk proberen.

Ik heb altijd het gevoel om me heen als ik over jicht begin of iets anders dat ik de enige ben in een grote omtrek ;(

Door Tweakers user Gman, donderdag 9 november 2017 15:25

Fijn om te lezen dat het zo goed helpt. Mijn moeder heeft er last van en zal haar tippen.

Door Tweakers user Simpele1986, donderdag 9 november 2017 16:31

Ik heb dit ook, maar dan op mn hoofdhuid en vaak op mijn voorhoofd tussen mn wenkbrauwen.
Vaak bij warmte en/of stress merk ik op dat het heel hard gaat en dat m'n voorhoofd binnen een mum van tijd vuurrood is met alle schilfers die erbij horen.

Ik ga dit zeker proberen!

Door Tweakers user H!GHGuY, donderdag 9 november 2017 21:33

Het is niet het enige anti-inflammatoir middel uit de natuur. Je hebt ook nog boswellia serrata en zwarte bes (ribes nigrum). Hier en daar kun je ze ook in combinatie verkrijgen.

IANAD, stop je klassieke behandeling er niet voor, maar probeer het en doe er als het helpt je profijt mee.

Door Tweakers user Jarich., donderdag 9 november 2017 23:22

Geweldig resultaat! Wil dit wel eens proberen, want heb psoriasis voornamelijk op mijn rug, benen en op mijn hoofdhuid. Werkt dit ook voor de hoofdhuid?

Heb nu de zwaarste hormoonbehandeling en dit werkt eigenlijk totaal niet. Plekken worden dan wel minder rood, jeuk en schilfers blijven.

Sinds kort gebruik ik echter 'Schaebens Totes Meer Salbe', dode zee zout dat zeer populair in Duitsland is. O.a. te koop op Amazon en DM. Met dit product gaat de jeuk wel weg.

[Reactie gewijzigd op donderdag 9 november 2017 23:26]


Door Tweakers user Silent7, zaterdag 11 november 2017 16:50

Mooie blog!
Curcuma is heerlijk om mee te koken ook :) erg gemakkelijk om daar veel van binnen te krijgen, wj eten zeker 1 maal per week een curry achtige maaltijd waar ik de kerrie zelf maak, met je raadt het al, stapels geelwortel

Door Tweakers user NLKornolio, zondag 12 november 2017 10:40

Kreeg dit jaar ook ineens Psoriasis met mijn 33e levensjaar. Allemaal zalfjes geprobeerd die voorgeschreven waren, werkte voor geen meter. Uit familie kring ook gehoord dat curmcuma heel goed werkt waarna ik een zeepje kreeg met allemaal kruiden en curcuma, tegelijk ook licht therapie gehad.
Heb nou al bijna een jaar geen last er meer van.

Door Tweakers user Dekaasboer, zondag 12 november 2017 17:02

Jarich. schreef op donderdag 9 november 2017 @ 23:22:
Geweldig resultaat! Wil dit wel eens proberen, want heb psoriasis voornamelijk op mijn rug, benen en op mijn hoofdhuid. Werkt dit ook voor de hoofdhuid?

Heb nu de zwaarste hormoonbehandeling en dit werkt eigenlijk totaal niet. Plekken worden dan wel minder rood, jeuk en schilfers blijven.

Sinds kort gebruik ik echter 'Schaebens Totes Meer Salbe', dode zee zout dat zeer populair in Duitsland is. O.a. te koop op Amazon en DM. Met dit product gaat de jeuk wel weg.
Ja, ik kan weer met mijn handen door het haar gaan zonder dat ik onderzit :)

Door Mady, maandag 13 november 2017 16:42

Geloof het of niet. Ik had heel veel pijn door artrose in mijn polsen, vooral rechts. Op facebook las ik het verhaal van enkele mensen die "Slimfit" innamen. Het hoofdbestanddeel van dit voedingssupplement is Curcuma en... het helpt. Ik neem dat nu een dikke 14 dagen, 2x daags, in , en heb veel minder pijn. Het zou een 8 tal weken duren voor alleer de pijn weg is. Dan moet je nog een onderhoudsdosis nemen. Het produkt is op basis van de " groenlipmossel" en curcuma. Het is nogal prijzig, en het proeft ook nog eens vies, maar het helpt. Ik weet niet of dat ook helpt tegen psoriasis.

Door Tweakers user Jeffroiscool, maandag 13 november 2017 16:48

Bedankt voor het maken van deze blog, kwam hem echt met toeval tegen op de hoofdsite van Tweakers. Ik heb net 2 x die pillen besteld dus nu maar even kijken of het voor mij werkt :)

Reactie formulier
(verplicht)
(verplicht, maar wordt niet getoond)
(optioneel)